Pressmeddelanden

View all news Visa alla nyheter

Alimak Groups norska verksamhet får order till Johan Sverdrup Fas II

November 13, 2018

Den explosionsskyddade linhissen och hisschaktet kommer användas för att transportera personal och material i processområdet på plattformen. Konstruktionsarbetet påbörjas i november 2018 och utrustningen kommer att levereras i slutet av 2019.

Alimak Group i Norge har tidigare gjort affärer med Aibel för projekt som Gudrun, Troll A, Sleipner B och Draupner samt med Equinor genom ett ramavtal för alla nio hissar till Johan Sverdrup Fas I och flera andra stora projekt, inklusive ordrarna mottagna i februari och juni 2018 för alla fyra hissar till Johan Castberg-projektet.

”Vi är stolta över att fortsätta arbeta med Aibel och Equinor, med vilka vi har en lång och framgångsrik historia av samarbeten och över att leverera denna explosionsskyddade linhiss till Johan Sverdrup Fas II-projektet. Aktivitetsnivån inom oil & gas har ökat avsevärt under 2018, vilket ytterligare framgår av denna order och vi är glada att se ett fortsatt intresse för våra lösningar som är byggda för att tillhandahålla säker och pålitlig vertikala transport,” säger Tormod Gunleiksrud, vd Alimak Group.

För mer information, vänligen, kontakta:
Mathilda Eriksson, Investor Relations Manager, +46 8 402 14 41

Denna information är sådan information som Alimak Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 13 november 2018 kl 16:30 CET. 

Om Alimak Group
Alimak Group är en världsledande leverantör av vertikala transportlösningar för industri- och byggsektorn i mer än 100 länder. Koncernen utvecklar, tillverkar, säljer och utför service av vertikala transportlösningar med fokus på att skapa mervärde för kunden genom säkerhet, högre produktivitet och kostnadseffektivitet. Koncernens produkter och lösningar saluförs under varumärkena Alimak, CoxGomyl, Manntech, Avanti och Alimak Service. Alimak har mer än 67 000 hissar, plattformar, servicehissar och BMU-enheter installerade runt om i världen. Alimak Group grundades 1948 i Skellefteå, har sitt huvudkontor i Stockholm, 12 produktionsanläggningar i 8 länder och 2 400 anställda globalt. www.alimakgroup.com

Kategorier: Cision Feed
View all news Visa alla nyheter