Job Details

Alimak Group Sweden AB som är beläget i Skellefteå, startades 1948. Företaget är idag världens ledande tillverkare av kuggstångsdrivna hissar. Verksamheten i Skellefteå har cirka 350 anställda och ingår i Alimak Group. Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där kvalité, teknik och säkerhet står i centrum. Här finns bland annat komponentsvetsning, CNC-styrda maskiner och kantpressar, laserskärmaskiner, svetsrobotar och robotar med visionssystem. Det här kan bli din arena att utveckla produktionsprocessen och genom det stärka företagets konkurrenskraft.

Arbetsuppgifter
Som elektriker kommer dina arbetsuppgifter vara att montera elskåp till våra hissar, det innebär dragning av el kablage, koppling samt kontroll. Du kommer att arbeta både självständigt och i team. Utöver detta är det viktigt att delta i förbättringsarbete, utveckla och driva verksamheten framåt.

Kvalifikationer
Du har en godkänd elektrikerutbildning med fullgjord lärlingstid. Utöver detta skall du ha minst 1 års erfarenhet som elektriker, gärna från serietillverkande industri. Du bör ha kunskaper inom ritningsläsning och god datorvana. Att kunna uttrycka sig väl i svenska och engelska är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser att rätt person för jobbet är initiativtagande, strukturerad och kan på ett tillmötesgående sätt kommunicera. Du tar dig an befintliga och nya arbetsuppgifter med engagemang och stort ansvar. Du är öppen och utåtriktad som person som tycker om problemlösning. 

Erbjudande
Vi söker talanger som trivs i en tillvaro där problemlösning och samarbete går hand i hand. Vi behöver människor som vill bidra, påverka och göra skillnad där vi tillgodoser våra kunders behov med målsättningen att överträffa deras förväntningar. Som anställd på Alimak blir du en viktig del i en gemenskap där teknikintresset delas och du får kan växa som individ. Utöver detta erbjuder vi även bland annat:

Möjlighet till flexibla arbetstider
Ersättning vid kostnad för tandvård
Ersättning vid kostnad för massage
Ersättning vid kostnad för träningskort
Tillgång till eget gym på arbetsplatsen
Tillgång till sjukgymnast, läkare, psykolog, mm via företagshälsovård
Tillgång till företagets idrottsförening Alimak IF, med olika aktivitetssektioner som samordnar träffar inom fotboll, hockey, golf, cykling, mm.
Rabatterade hockeybiljetter
Tillgång till fjällstuga
Avdelningsaktiviteter där företaget bidrar med personalpeng

Om Alimak
Alimak grundades i Skellefteå 1948 och har sedan dess vuxit till ett globalt företag. Vi är idag världsledande och leder utvecklingen inom branschen. Våra bygg- och industrihissar uppskattas av kunder världen över, och är det självklara valet vid tuffa projekt såsom höga skyskrapor eller tuffa industrimiljöer. Alimak har produktionsanläggningar runt hela världen och anläggningen i Skellefteå, som idag har ca 350 anställda, är den största inom koncernen och ett nav för utvecklingsverksamheten inom Alimak Group. Du kommer att fylla en viktig roll i att stärka den positionen och säkerställa att vi kan möta morgondagens kundbehov.

Om Skellefteå
Skellefteå är Norrlands och Sveriges till ytan största kustkommun och en plats med ovanligt bra förutsättningar för att väcka nya tankar, förverkliga drömmar och välja sin egen väg. Med omväxlande årstider, rika naturtillgångar, korta avstånd och en starkt rotad kultur av kreativitet, entreprenörskap och jämlika möten skapar vi tid och utrymme att växa genom det kanske allra mest värdefulla: våra egna och varandras idéer. 

Vill du veta mer
Kontakta arbetsledare Niklas Hultdin, telefon 070-201 42 02.
Facklig företrädare för IF Metall är Örjan Fredriksson, telefon 070-296 64 87.

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av ett personligt brev samt CV till HR-chef Anna Eriksson-Ek
via e-post: anna.eriksson-ek@alimakgroup.com 

Intervjuer kommer ske löpande under ansökningsperioden, sista ansökningsdag 2021-05-30. Tjänsten avser heltid och tillsvidare med tillträde efter överenskommelse. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.